(Universität verurteilt Zigaretten mit Schokoladengeschmack aufs Schärfste) New tobacco regulations could allow the production of caramel, chocolate and coffee-flavoured cigarettes. According to Jean-François Etter, an expert at Geneva University's Institute of Social and Preventative Medicine, Bern has little idea of the consequences of adding such flavouring to cigarettes and has also failed to diclose some crucial facts about the issue. In the latest publication of weekly magazine "Medicine and Hygiene", Etter pointed out that chocolate contains a substance called Theobromine, which dilates bronchial tubes in the lungs, preventing their natural defense against smoke. The risks of pulmonary diseases and dependence are therefore increaseed, he argued. The prospect of pleasant tasting coffee and caramel cigarettes would provoke more young people to take up smoking he adds and uses the rising popularity of alcopops as a comparison. Meantime Mark Fristch, spokesperson for tobacco giant Philip Morris International [qui se cache maintenant derrière le nom Altria, ensemble avec Kraft-Jacobs-suchard], said that Etter gives "a false vision of reality". Fritsch called the association with alcopops "absurd". Source: Tribune de Genève on-line 6.11.2003 www.tdg.ch/accueil/imprimer_envoyer/index.php?Page_UID=13095 Unser kommentar. Die Tabakindustire sind notorische Lügner und Täuscher. Ihr einziges Ziel ist, ihr todbringendes Produkt weiter zu verkaufen. Oxygenève en donne un exemple enune analysant une campagne nommé "préventif" des Tabaquiers Weitere Auskunft: Bundesamt für Gesundheit Philippe Vallat Leiter "Nationales Programm zur Tabakprävention" Telefon 031 322 95 05 www.stop-tabac.ch (Herr Etter) Vernehmlassungsunterlagen: Quelle: Medienmitteilung (Wir haben den Text hieroben auf dieser Seite kopiert weil man nie sicher ist über die Permanenz einer Verknüpfung.)
Darstellung der Zigarettenindustrie in der Schweiz (FACTS 6.11.2004). |